Boligforeninger

Boligforeninger

Boligforeninger

Der er god grund til at mange boligforeninger har fokus på energieffektivisering, herunder batterier til lagring af energi. I Danmark kan ca. 30% af de globale CO2-udledninger nemlig knyttes til energiforbruget i de bygninger, vi bor og lever i.
 
Selvom din boligforening kun udgør en lille del af den samlede bygningsmasse og energiforbrug, har I potentiale til at spille en vigtig rolle i kampen mod globale klimaforandringer. I kan være med til at vise vejen gennem jeres mål og handlinger.

Flowbatterier hjælper jer med begge dele. De er et konkret og effektivt værktøj til at opnå målbare resultater, både når det kommer til at forbedre virksomhedens miljømæssige-, sociale og ledelsesmæssige forhold.

Brug din energi klogt. Gem den til senere.

Lad os hjælpe dig!

Kontakt

Søren bødker

"Regningerne hos en typisk boligforening afspejles ofte i brug af elektricitet og forbruget hos hver enkelt lejlighed, sammen med fælles arealer, såsom fællesvask og selskabslokaler, samt ventilationsanlæg, garager og kontor.

Det er muligt at sænke disse udgifter ved at installere solceller på foreningens tag(e). Alligevel kan dette medføre helt nye problemer, da forbruget af solenergien ikke nødvendigvis er parallel med det tidsrum hvori solenergien bliver produceret.

Her kommer flowbatterier ind i billedet. Det kan gemme den overskydende energi fra jeres solceller til senere, så jeres lejere har gratis og grøn strøm, når de kommer hjem fra arbejde og spidsbelastningen sætter ind. Se illustration nedenfor.

Få mere ud af dine solceller

Nedenstående graf viser, hvor mange procent en given boligforening udnytter sin solcelleproduktion, hvilket er illustreret i grafens højre side, hvor udviklingen er vist vha. den blå linje. Venstre side viser, hvor meget elektricitet et givent batteri kan lagre i kWh/år, hvor dette er illustreret vha. den røde linje.

Boligforeningen i nedenstående graf har et forbrug på ca. 260.000kWh/år og en solenergiproduktion på ca. 184.000 kWh/år (disse tal er ikke illustreret i grafen). Uden et batteri bruger boligforeningen i gennemsnit kun42% af den energi, som dens solceller genererer. Hvis et batteri på 40 kW installeres, løftes udnyttelsen af solcellerne, og boligforeningen bruger nu i gennemsnit 77% af den genererede energi fra dens solceller.

OBS! Dette scenarie viser et estimat af både privat- og fællesforbrug. Det er muligt for en boligforening at differentiere mellem privat- og fælleselektricitetsforbrug og derfor flytte elektriciteten fra bådesolceller og batteri kun til fællesudgifter, såsom fællesvask, osv. Det batter dog mest på regnskabet og den grønne omstilling at have solceller og batterikoblet op til både privat- og fællesforbrug.

Hvorfor bør boligforeninger investere i en redox flowbatteriløsning fra VisBlue?

Mulighed for at tilpasse og opgradere

En VisBlue batteriløsning efterlader plads til og mulighed for at blive tilpasset og skaleret efter behov. Dette er muligt da batteriet er konstrueret af vores egne standard moduler.

Batteriløsningen fra VisBlue er også skalerbar, da det er muligt at installere et batteri både indendørs og udendørs, såvel som i containerløsninger.

Det er også muligt at opgradere batteriet, hvis energimønstret eller -behovet hos en given boligforening ændrer sig, da batteriet nemt kan skilles ad.

Research

Stifterne af VisBlue befinder sig stadig i universitetsmiljøet. Dette betyder, at VisBlue hele tiden er opdateret ift. research og forskning og dette gør det muligt for os at deltage i diverse projekter verden over.

Optimeret kontrolstrategi

VisBlue har udviklet en optimeret kontrolstrategi, der er med til at sikre en optimal effektivitet.

Hver eneste af vores installationer simuleres først for at sikre, at batteriet passer til den specifikke boligforening. Her sikres det, at boligforeningen får den optimale størrelse, de har brug for.

Hvordan passer flowbatterier til jeres behov?

Systemet vi tilbyder kan bygges efter behov. Det vil sige, at batteriet kan bygges med stor tank (kWh) og lille motor (kW), eller stor motor og lille tank. 

For at kunne tilpasse batteristørrelsen til Jeres forbrugsprofil, har vi et værktøj der ved hjælp af to datasæt kan bestemme den mest fornuftige sammensætning af motor og tank. 

For at kunne lave denne beregning ønskes følgende informationer:
- Udtræk af det daglige elforbrug på timebasis hen over et helt år
- Udtræk af den daglige strømproduktion på timebasis hen over et helt år

Du kan på Eloverblik.dk logge ind og få adgang til dine stam- og måledata. Her kan du som kunde få et samlet overblik over din el-produktion og -forbrug. Tilgå via: https://eloverblik.dk/welcome

Ønsker du at opsætte solceller i forbindelse med batteri kan du forespørge en samlet batteri- og solcelle simulering og dette skal blot oplyses i mailen med ovenstående informationer.

Send en mail for skræddersyet beregning